Particionar el Disc Dur

Que és fer la partició i com la podem fer?

Una partició dintre del dics com el seu nom indica es partir/dividir l’espai del disc en 2 o més trossos, de tal manera que de cara al ordinador, el resultat vindria a ser com si disposes de 2 o més disc durs connectats. Això ens permet tenir instal·lats un sistema operatiu a cada partició de manera independent sense que es facin la guitza un a l’altre.

Hi ha molts programes per a windows que fan aquesta funció. L’objectiu és, re-dimensionar l’espai que te assignat windows en el disc dur, que probablement sigui del 100%, tot i que ens molt potàtils hi ha oculta una partició en Fat32 que serveix de Recovery (aquesta no la toqueu a no se que sapigueu el que feu).

Aquest podria ser l’estat inicial del vostre Disc Dur

Reduïm la partició principal, deixant uns 20 GB lliures (part gris)

Així es com queda el disc després de fer la partició

NOTA: Les imatges mostren un exemple, amb un disc de només 25GB, per tant la part de color Gris (nova partició), es veu molt gran respecte a la partició de color Verd de Windows. A la pràctica, amb els vostres disc durs de 320Gb ~ 500Gb o fins i tot més, ha de quedar la part grisa molt més petita. Tingueu-ho en compte 😉

Així que re-dimensionem la partició de Windows fent-la més petita i deixant un espai buit de entre 15Gb i 20Gb ja seria suficient, tot i que podeu deixar més espai lliure. Amb això ja n’hi hauria prou, no cal que creeu cap partició en l’espai buit que os quedi, ja que això ja es crearà durant el procés d’instal·lació.

Si no sabeu com va el tema podeu trobar més informació per google ja que està farcit de webs que ho expliquen. A continuació os deixem 2 maneres de fer-ho.

1  – A partir del mateix Windows , en el link os explica com fer-ho des de Windows.

Particionar el disc amb Partition Magic (Utilitza un programa privatiu, que haureu de trobar per la vostra compta).

2 – Utilitzant Linux (que és com ho farem a la Install Party) i com os recomanem que ho feu.

Reconec que, tot i que un cop ho has fet és fàcil, la primera vegada pot resultar força liós. Per qui es vulgui aventurar, os deixem una guia que vam elaborar per anteriors Jornades i que explica molt detalladament tot el procés, tant de introducció al sistema,  partició de disc, com instal·lació.

L’únic inconvenient és que està basant en una versió anterior, i tot i que el procés é el mateix, les pantalles poden diferir, ja que han fet forces modificacions en l’escriptori principal.

No obstant aquí os deixo l’enllaç a la Guia Instal·lació  Linux

I sinó ho veieu clar, doncs no passa res, os espereu i ho fem durant la jornada de Dijous, això sí, heu de tenir espai buit de sobra (mínim 30Gb recomanat), contra més espai buit més fàcil i ràpid es podrà re-dimensionar el disc i sobre tot, hauríeu de desfragmentar el disc abans, sinó el procés es pot eternitzar durant hores.

Una resposta a “Particionar el Disc Dur

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s