Install Party 2016

Cartell.jpg

La Install Party 2016 de la UB, es tracta d’una jornada dedicada a l’instal·lació de GNU/Linux on aprendreu com preparar els vostres PC per tenir més d’un Sistema Operatiu, i que està orientada a tots els alumnes de la UB, i en especial, a aquells d’Informàtica i Matemàtiques que acaben d’aterrar per aquests mons de la informàtica, es a dir als nouvinguts de Primer.

Els alumnes ja iniciats os donem un cop de mà en els inicis complicats ajudant-vos en aquestes jornades, per deixar els vostres equips llestos per aquest nou repte que comenceu.

La Jornada d’aquest any es celebrarà com sempre en 2 tardes consecutives, la de Dijous 13 i Divendres 14 d’Octubre.

  • Dijous per fer la configuració previa: preparar els equips, fer espai al Disc Dur, fer particions noves i en general deixant l’equip llest per poder instal·lar e instal·lar si es posible.
  • Divendres, instal·lar el sistema i configurar el necessari.

No es del tot necesari seguir aquests pasos, si l’ordinador ja esta preparat (desfragmentacio, copia, etc) el mateix dia que asistiu es pot fer la instal·lació directament.

La nostra missió és ensenyar-vos (pas a pas) com Preparar, Instal·lar i Configurar el vostre propi equip, i la vostra (missió) la de intentar aprendre el màxim possible, perquè ja os avancem ara, que en tota la carrera NINGÚ us ensenyarà a fer-ho. Avisats esteu!!

Aules i Horaris:

  • Dijous 13 
  • Aula IF – 15:30h a 20h
  • Divendres 14 
  • Aula IG – 15h a 20h

Que necessito per assistir?

Realitza la teva inscripció aquí!

  • Portàtil o PC amb més de 30Gb d’espai lliure al Disc Dur.
  • MOLT IMPORTANT!!! Carregador de Corrent. La bateria no és suficient per a completar la instal·lació i configuració dels ordinadors.  Quedar sense corrent a mitja operació, vol dir gran risc de perduda/corrupció de dades.
  • Desfragmentar el vostre disc dur. Podeu trobar un tutorial de com fer-ho aquí per windows 7 i 10, per windows 8 aquest us serà més útil.

Podeu trobar tutorials de com instal·lar Linux i com començar  aquí , també us deixem unes comandes bàsiques per treballar en linux, apart de tots els demés tutorials (com desfragmentar, com fer copia de seguretat…).

Es recomanable fer una còpia de seguretat de totes les dades importants del Disc (Treballs, Documents, Fotografies, Música, …). Tot i que la probabilitat de perduda d’informació és remota, mai esta de més tenir una copia de seguretat actual. Pots veure aquí com realitzar-la.

Esperem que en properes edicions, sigueu vosaltres els que ajudin als que en el futur, estaran en la vostra situació actual, tal i com estem fent ara nosaltres.

Linux dins una màquina virtual:

En aquest racó us deixem una actualització  de com crear una màquina virtual, en format PDF i presentació web. És vàlid tant per ordinadors amb sistema operatiu Windows com Mac.

Esperem que us sigui d’ajuda!

Un cop hagueu assistit a la Install Party…

Un cop ja disposeu del vostre Linux, us agraïriem molt que ens contestessiu a aquest breu qüestionari:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKfhtPVEyRh8oY4cnaCtGMN2YUAjeXd53MYt3QYj4nsxF5qg/viewform

Gràcies a les vostres respostes podem millorar la organització de cara l’any que ve!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s