Respostes a Dubtes generals

El dia i hora concrets de la Intall Party?

La install party es celebrarà a la Universitat de Barcelona, a la facultat de Matemàtiques i Informàtica (Plaça Universitat).

Les sessions de la Install Party 2021 serán:

GRAU DE MATEMÀTIQUES I D’ENGINYERIA INFORMÀTICA

  • Dijous 9 de setembre de 11:30 a 15:30 h a laula B7.
GRAUS DOBLES: EING+MAT, MAT+ADE, MAT+FÍS
  • Divendres 10 de setembre de 11:30 a 15:30 h a l’aula B7.

Per què 2 dies?

La instal·lació d’aquest any es farà en 2 jornades separades, ja que anys anteriors no donava temps de fer-ho tot en 1 sola tarda.

S’ha d’assistir els 2 dies?

No. les instalacions es realitzaran durant els dos dies. podeu venir el dia que us vagi millor i un expert us instalarà linux en el vostre ordinador o pendrive. Si espereu tenir problemes, es reconamable venir el primer dia en cas que no doni temps a solucionar-ho tot.

La Install Party es celebrarà a cada facultat de la UB?

Malauradament, aquesta no ha estat una iniciativa pròpia de la UB, sinó d’alguns dels alumnes de la Facultat de Informàtica, que estan involucrats en el moviment del Software Lliure i que recorden com fa uns anys, quan van començar la carrera, es van trobar força perduts amb tot el tema del Linux, Java, com començar a fer les practiques, etc, i van haver de bregar força fins que es van poder posar en marxa i començar. Per sort en el seu moment van comptar amb l’ajut i assistència d’alguns professors que els van guiar una miqueta.

Així que ara passats uns anys, i que ja tenim el tema per la mà, volem donar suport a les noves generacions i així continuar expandint l’us del programari lliure entre les properes generacions d’informàtics (es a dir, vosaltres).

Estic interesat en instal·lar Linux pero no puc assistir a la Install Party, que faig?

Seguint els tutorials et pots instalar Linux per la teva banda, no es indispensable que t’ho faci un altre. Linux es un software lliure i en la majoria dels casos gratuit. Aixi que te’l pots descarregar de qualsevol distribuidor. Recomanem:

  • Debian
  • Ubuntu Mate
  • Lubuntu

Que passa si per motiu X, algú arriba 10 minuts tard?

Doncs exactament res, com si arriba una hora més tard. L’únic inconvenient és que aniràs descordinat de la resta del grup (tindràs més dificultats per seguir les explicacions) i a més tindràs menys temps, a la hora de tancament ens fan fora de l’aula, així que fins on s’hagin pogut arribar serà on es quedarà.

Per tant preguem puntualitat.

Realment no és cap classe i l’assistència no és obligatòria, així com si algú no es vol quedar fins a les 20:00h o acaba abans, pot marxar en qualsevol moment.

L’única recomanació que fem en general és que si sabeu/os atreviu, vingueu ja amb la partició feta de casa, especialment aquells que arribeu tard. No per res, sinó perquè el tema de re-dimensionar el disc és dintre del procés d’instal·lació el més lent de tots i com només disposem de 3 hores, pot ser que quedi el temps una miqueta just o directament no doni temps a redimensionar.

Puc demanar que m’instal·lin Linux en una partició extra juntament amb Windows?

Demanar és gràtis.

Es reconeixeran Crèdits de lliure elecció per l’assistència a la Jornada?

Doncs no, realment no està contemplat aquest aspecte, ja que es considera que aquest és un acte per facilitar la integració dels alumnes i ajudar-los.

3 respostes a “Respostes a Dubtes generals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s