Tercera edició Install Party 2018

installparty.png

Benvinguts al blog oficial de la Install Party organitzada per i per a estudiants de Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona.

La Install Party està dedicada a la instal·lació de GNU/Linux i s’hi aprèn a preparar els PC per tal que puguin utilitzar Linux com a sistema operatiu. Està orientada especialment a l’alumnat nou de la Facultat. Alumnes d’altres cursos us donem un cop de mà en els inicis complicats: en aquestes jornades us ajudarem a deixar els vostres equips llestos per aquest nou repte que comenceu.

Els alumnes veterans us donem un cop de mà en els inicis complicats: en aquestes jornades us ajudarem per tal de deixar els vostres equips llestos per aquest nou repte que comenceu.

Aquest any ens hem decantat per instal·lar Ubuntu 18.04.1 LTS ja que és una de les distribucions més populars i ofereix un suport de llarg termini, quant a seguretat i actualitzacions, i també facilita molt el procés d’instal·lació i de reconeixement de hardware

Programació:

  • Dimecres 26: 17:00-20:00h
  • Dijous 27: 12:00h-20:00h

Es farà ambdós dies a l’aula T1.

Què necessito per assistir?

Linux com a sistema operatiu únic:

  • Ordinador amb almenys 20GB de disc dur.
  • S’esborraran les dades del disc dur, així que n’heu de fer una còpia.

Linux en un disc amb un altre sistema operatiu:

  • Ordinador amb almenys 20GB de disc dur lliures.
  • Encara que no s’han de perdre dades, es MOLT recomanable fer una còpia de les dades importants.

Linux en un Pendrive:

  • Ordinador per realitzar la instal·lació. No ha de tenir cap característica en particular, solament com a mínim 2 ports USB (si són 3.0 millor)
  • Pendrive USB de com a mínim 16GB de capacitat. Preferiblement USB3. En aquest pendrive és on es farà la instal·lació de Linux. És preferible optar per pendrives ràpids i de gran capacitat, ja que efectivament estareu usant aquest pendrive com a disc de dades per a tot el sistema operatiu. Com a suggeriment, Sandisk i altres marques venen pendrives USB3 nano que quasi no sobresurten del portàtil i es poden deixar sempre inserits per poder escollir Windows o Linux sense problemes.

Linux en Màquina Virtual:

  • Ordinador amb un sistema operatiu Windows XP o superior, o Mac OS X o superior. Amb almenys 4GB de RAM. Instal·leu el Virtual Box per estalviar temps.

En tot cas porteu el carregador del portàtil.

I molt, molt important és altament recomanable fer una còpia de seguretat de la vostra informació emmagatzemada al vostre ordinador abans d’assistir.

No ens fem responsables de la possibilitat que el vostre portàtil sofreixi danys greus o irreparables com a conseqüència d’una instal·lació fallida. Tot i la nostra experiència, a vegades, es cometen errors o les màquines no col·laboren com ho haurien de fer. Tingueu en compte tots els perills abans d’aventurar-vos al meravellós món de Linux.


Inscripcions

Per poder participar de manera que els instal·ladors puguin ajudar-vos i que la sessió sigui el més fàcil de portar possible, us heu d’inscriure fent servir el formulari següent. La duració de la instal·lació pot variar des de mitja hora fins a tres hores depenent del vostre ordinador, així que us recomanem que no vingueu a última hora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s